Friday, January 25, 2008

Προφορικές Ιστορίες
Oral Histories

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Σε Ενεστώτα Χρόνο» και σε μια προσπάθεια γνωριμίας με την νεότερη γενιά Ελλήνων δημιουργών το ΕΜΣΤ απευθύνθηκε σε τεχνοκριτικούς και δημοσιογράφους για μια σειρά συζητήσεων με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα του μουσείου «Προφορικές Ιστορίες». Αποσπάσματα των συζητήσεων αυτών θα αναρτώνται κάθε Παρασκευή στο παρόν ιστολόγιο, με σκοπό να ξεκινήσουν μια συζήτηση γύρω από την έρευνα του κάθε καλλιτέχνη αλλά και γενικότερα για την σύγχρονη εικαστική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

2 comments:

Ad Axem said...

Το πρόγραμμα "Προφορικές Ιστορίες" του ΕΜΣΤ θα μπορούσε να αποτελέσει μία πρότυπη εφαρμογή του άρθρου 13 (d - iii) της Σύμβασης για τη Διατήρηση της Άυλης Κληρονομιάς της UNESCO με χρήση των πλέον σύγχρονων μεθόδων τεκμηρίωσης σύνθετης πληροφορίας... Θα ήταν μία σπουδαία ελληνική πρεμιέρα!

Ad Axem said...

Συμπληρωματικά στο πρώτο σχόλιο, να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο πρωτοπόρο εγχείρημα μπορεί να συμπεριλάβει και την τεκμηρίωση επιτελεστικών έργων, ζήτημα που πολύ σωστά θίχτηκε σε προηγούμενη δημοσίευση του FIXIT.